HOŞGELDİNİZ

UMARIM SİZE YARDIMCI OLABİLİRİZ SORUNLARINIZ İÇİN BİZE YAZMANIZ YETERLİ

25 Mart 2009 Çarşamba

Baca Temizliğinde Dikkat edilmesi Gereken Konular

Baca Temizliği ve zehirlenmelere karşı Önlemler

1- Öncelikle baca kullanarak ne yakarsak yakalım mutlaka azda olsa bir kurum yapacaktır Bunun için bacalarımızın belli aralıklarla temizliğini ve kontrollerini yaptırmamız hayatı önem taşımaktadır.

2- Temizlik ve kontrol işlemini yapacak olan firma ve yapan kişinin yetkili ve deneyimli olmasına dikkat etmeliyiz.

3- Baca temizliği Yapan elemanların baca temizlemek için gerekli donanım ve ekipmana sahip olmasına dikkat edilmelidir mesela( baca ebadına göre çelik fırca,uzatma boruları,folyo,bant,ip veya bacanızın durumuna göre vakkum makinesi çıkrık) olmalıdır.

4- Bacanızı kesinlikle çuval ve benzeri cisimlerle temizletmeyin ve kendinizde temizlemeyiniz içinde sıkışması durumunda bacanızın kullanılmaz hale gelebilir tıkanır.

5- Bacanızın temizliği bittikten sonra mutlaka baca cekişini kontrol ettirin.

6-Bacalarda ekseriyetle Çatı üzerindeki kısımlarda çeşitli hava şartları yüzünden bacalarda tahribat olmaktadır temizlik yapan personele mutlaka çatının üst tarafındaki kısımlar hakkında bilri isteyin.

7- Bacanızın temizlendiğine bair mutlaka yetkili kişiden sertifikanızı alınız.

8- Aldığınız sertifikada bacanın durumuyla ilgili yetkili kişinin görüşlerini yazmış olmasına dikkat edin.

8-Sobalarınızı kurarken doğru şekilde kurduğunuza emin olamıyosanız www.simgetemizlik.com/bacanasilolmali.html bu adresten baca ve soba kurmak için bilgi alabilirsiniz.

9-Bacanız temiz olsada lodos olan havalarda kesinlikle sobanızı boldurup yatmayın.

10-Geceleri uyumadan önce lodos olmasada sobaya odun ve kömür doldurup yatmayalım.

11-Doğalgaz Kullanılan bacalarda gazın yanmasıyla oluşan su buharını çelik olmayan bacalarda baca cidarına nufuz ediceği için bacalarda çökme dökülme çatlaklar oluşabilir yılda birsefer doğalgazla ısınan evlerin bacalarını kontröl ettirmeleri gerekmektedir.

12-Doğalgaz Kulanılan çelik bacalı sistemlerde ise bacadan atılan su buharının bir kısmının baca bibinde birikmesini önlemek için dikey bacanın alt kısmındaki dirsekte dırenaj atık su kanalı bulunmaktadır bu kanalın tıkanması neticesinde biriken suyun kazana veya doğalgaz sobasına,kombiye geri verip tamiri zor arızalara yol acmasını önlemek için heryıl baca kontröllerini yaptırıp sorun olmadığını belirten sertifika alınması gerekmektedir.

13- Yukarıda belirtilen tüm hususlar hakkında daha detaylı bilgi için internet sitemizi ziyaret edebilir veya telefonla detaylı bilgi alabilirsiniz.